Danning og utdanning i et maritimt miljø

Meld deg på et av våre cruise!

Vårtokt til Rostock
18.04.2018 Les mer

Skagen har laget helt ny cruisehavn, og det gir oss mulighten til å besøke denne sjarmerende lille byen. Videre reiser vi til Rostock (bildet), den fine gamle Hansabyen ved utløpet av elven Warnow. Turen tar oss videre til Odense i Danmark, også en helt ny destinasjon for oss. I Odense skal vi besøke H. C. Andersen-museet og få guiding i den gamle byen.

Elevtoktene våre er svært populære. Der får du oppleve skoleskipsdriften på nært hold, og siden passasjergruppene er små, blir man ekstra godt kjent.

 

Cruise i Østersjøen
23.06.2018 Les mer

 

Sammen med Plussreiser arrangerer vi en spennende tur til Østersjøen. Vi begynner i det som for Gann er en helt ny havn, nemlig den lille, pittoreske bade- og fisker- byen Skagen. Her har de fått ny cruisehavn og vi kan endelig sette den på programmet vårt. Videre går turen til Kalmar i Sverige, en vakker by like ved Öland. I Kalmar kan du se det vakre slottet, domkir-ken og besøke Öland. Vi fortsetter ferden opp mot Visby på Gotland, en havn som etter hvert har blitt en favoritthavn for Gann. Vi ligger tett innpå sentrum og vi kan oppleve den gamle Hansabyen på nært hold. Videre seiler vi ned til Stettin, eller

 

Szczecin som de sier i Polen. Stettin er en sjøfarts og fergeby med historie tilbake til 800-tallet. Vi seiler opp elven Oder for å komme til kai. Odense er siste stopp på dette cruiset. Danmarks tredje største by og H. C. Andersens hjemby.  Vi skal besøke domkirken, Sankt Knuds kirke som skal være gravsted for Knud den hellige, og selvsagt skal vi på H. C. Ander-sen-museet. Innseilingen til Odense er lang og vakker.

 

Gann vil ha anløp i Kristiansand for å ta om bord og sette i land passasjerer. 

 

Cruise i Vesterled
06.07.2018 Les mer

Nye spennende havner – og kjente, kjære på samme tur. Vi starter med det kjente, og anløper Kirkwall på Orknøyene først. Dette er en havn Gann kjenner godt, og her er det alltid hyggelig å være. Sentrum ligger på den andre siden av kaia, og vi skal være med på gode sightseeingturer.  På dette cruiset i Vesterled skal vi for første gang besøke den vakre øyen Isle of Skye på Skottlands Vestkyst. Vi går til kai i den vesle byen Kyle of Lochhals og kjører over broen «Skye Bridge» for å se øya. Videre går turen sørover mot elven Clyde og innseilingen til Glasgow, Skottlands største by. Byens historie går helt tilbake til det 6. århundre, og vi ligger her i over ett døgn.  Videre seiler Gann opp gjennom Hebridesjøen og inn i «The Minch» før vi kommer til Stornoway på Hebridene. En hyggelig, liten by, med steinhus og gode muligheter for å kjøpe seg ekte håndvevet tweed.

Vi seiler videre mot Scrabster og den trivelige lille byen Thurso, helt nord i Skottland. Her skal vi bl.a. besøke sommerslottet til dronningmoren, Elizabeth I. På vei hjem til Stavanger anløper Gann også Bergen.

 

Bli med på en av våre utflukter!